Sumiran rad u 2018. godini: KPK Tuzla dobila 14 novih članica

by admin2
| 20:11

Predstavnici Kantonalne privredne komore Tuzla sumirali su rezultate rada tokom ove godine. U 2018. godini Kantonalna privredna komora je dobila 14 novih članica. Uključile su se u rad granskih udruženja i izjavile spremnost za učešće na sajamskim manifestacijama.

Nastavljeno je izdavanje ATA karneta u Uredu Vanjskotrgovinske komore BiH u Tuzli pri Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla.

ATA karnet je jednostavan i jedinstven međunarodni carinski dokument, koji omogućava privremeni uvoz bez popunjavanja nacionalnih carinskih isprava, plaćanja carine ili polaganja depozita, što inače slijedi u redovnom postupku za privremeni izvoz, odnosno uvoz.

U Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla priželjkuju rasterećenje privrede, kako bi BiH ostala konkurentna na evropskom i svjetskom tržištu što bi omogućilo nova zapošljavanja i povećavanje plata. To je jedno od rješenja i smjer kojim treba ići u cilju sprečavanja odliva radne snage, rečeno je na prijemu koji je organizovan u povodu predstavljanja rezultata rada Komore u ovoj godini.

(TI/RTV TK)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.