Da bi se svi osjećali lijepo i sigurno: Na javnom dočeku Nove godine u Tuzli zabranjeno korištenje petardi

by admin2
| 18:40

U Gradskoj upravi danas je održan sastanak u vezi sa javnim dočekom Dječje Nove godine 30.12.2018. i Nove godine 31.12.2018. na Trgu slobode.

Sastanku su, pored gradonačelnika Jasmina Imamovića i predstavnika gradskih službi, prisustvovali predstavnici PU Tuzla, gradskih javnih komunalnih preduzeća i ustanova, Profesionalne vatrogasne jedinice, JZNU Doma zdravlja sa poliklinikom „Dr. Mustafa Šehović“ i Turističke zajednice grada Tuzle.

Tokom sastanka dogovoreno je preduzimanje niza konkretnih aktivnosti kako bi se obezbjedili svi neophodni bezbjedonosni, komunalni i tehnički uslovi za uspješnu realizaciju navedenih manifestacija.

Posebna pažnja posvećena je organizaciji saobraćaja i bezbjednosti građana, sa posebnim osvrtom poduzimanje mjera na bezbjednosti posjetilaca. S tim u vezi, posebno je naglašena potreba energičnog sprječavanja korištenja petardi i drugih nedozvoljenih pirotehničkih sredstava, kao i donošenje staklene ambalaže.

Zajedničkim snagama, od strane svih nadležnih, poduzeće se ozbiljne i energične mjere sprečavanja prometa i upotrebe pirotehničkih sredstava. Dogovorene su pojačane aktivnosti pripadnika PU Tuzla i inspekcijskih službi, tokom novogodišnje noći.

U svrhu i s ciljem sigurnog javnog dočeka Nove godine, cijelo vrijeme trajanja programa na Trgu će, osim zaštitarske službe, dežurati ekipe inspektora, policije, Hitne pomoći i vatrogasaca.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.