Radost za mališane: Članovi Vlade TK podijelili oko 200 paketića

by admin2
| 11:56

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, podjelom više od 200 novogodišnjih paketića, premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović danas je sa ministrima u Vladi obradovao mališane hospitalizirane na Dječjoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, te štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja i JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

Ovom prilikom premijer Suljkanović je djeci, te uposlenicima ovih ustanova zaželio sretne novogodišnje i božićne praznike, brzo ozdravljenje i uspjeh u 2019. godini.

„Duži niz godina Vlada održava ovu tradiciju podjele novogodišnjih paketića mališanima. Time im želimo izmamiti vedrinu i osmijeh na lice, te pokazati da brinemo o njima i da nisu sami“ rekao je tokom podjele paketića premijer Suljkanović.

Osim premijera današnjem gestu prisustvovali su ministrica pravosuđa i uprave Ivana Kulić, ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Admir Huskanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mufid Klinčević i minisatr za boračka pitanja Enes Gegić, te sekretar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Anto Iljkić.. Kao i do sada, i ovogodišnja podjela paketića organizirana je u saradnji sa Dječjim selom mira „Turija“, saopšteno je iz Odjeljenja za informisanje u Vladi TK.

(Tuzlainfo.ba)