IPI akademija Tuzla: Na novogodišnjem prijemu za medije sumirana uspješna godina

by nedim
| 19:43

Novogodišnjim prijemom za predstavnike medija na na Internacionalnoj poslovno-informacionoj akademiji u Tuzli  odlučili zatvoriti posljednju stranicu svoje priče u 2018. godini.

Kako su ovom prilikom istakli na IPI akademiji iza njih su mnogobrojni uspjesi studenata, veliki broj organizovanih predavanja, ostvarene poslovne saradnje i mnogo drugih aktivnosti pratilo ih je u 2018. godini.

– U ovoj godinu ostvarili smo mnoge naučne uspjehe, organizovali Prvu međunarodnu naučnu konferenciju o digitalnoj ekonomiji DIEC 2018. Osim toga, rezultat saradnje sa Fakultetom za informacijske študije iz Novog mesta svakako je vrijedan za spomenuti. Naime, naši diplomanti uspješno su nastavili master studij u Sloveniji te u vrlo kratkom roku uspjeli pronaći zaposlenje u IT sektoru, što je veliki dokaz kvalitetnog rada. Da vjerujemo u kvalitet naših studenata i znanje koje smo im pružili na našoj ustanovi dokazuje i to da smo po završetku studija zaposlili studenticu Tržišnih komunikacija na IPI Akademiji. Veliki broj naših studenata odmah po završetku studija pronašli su zaposlenje u kompanijama kao što su Virgin Pulse, Addiko Bank, Sarajevo osiguranje, Cape Ann Enterprises, Resonate d.o.o itd – istaknuto je danas.

Tokom 2018. godine ostvarena je saradnja sa Internacionalnim univerzitetom iz Novog Pazara te sa Russian State Social University iz Moskve. Važno je spomenuti i gostovanje uglednih profesora, prof.dr. Mirsada Hadžikadića i prof.dr. Edhema Eddija Čustovića sa La Trobe univerziteta iz Australije, koji su na IPI Akademiji održali predavanja za studente.

Uspjeh studenata je i prvi kratki igrano-dokumentarni film o mentalnom zdravlju mladih “F41 i ja” kojim su studenti, u okviru predmeta Video produkcija, oduševili užu i širu javnost. Do sada su održali tri projekcije, a u skorije vrijeme najavljuju i projekcije u drugim državama.

– Trudili smo se studentima omogućiti što je više moguće prilika za napredovanje i usavršavanje, pa su tako osim obavezne prakse najbolji dobili i priliku za šestomjesečno praktično usavršavanje u kompaniji ECHO Technology Solutions. Ove godine srednjoškolci su pokazali veliko interesovanje za našu ustanovu a novoj generaciji trudimo se, osim stručnog znanja i praktičnog iskustva, omogućiti i mnogobrojne prilike, neformalno obrazovanje i ispoljavanje kreativnosti kroz Studentski klub IPI Akademije, a uz našu podršku – rečeno je prilikom sumiranja uspješne godine.

U 2018. godini uspješno je promovisana i prva generacija diplomanata IPI Akademije.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.