MIZ Tuzla: Stipendije za 40 učenika i studenata

by admin2
| 18:18

U Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina upriličeno je svečano potpisivanje ugovora sa stipendistima Fonda za stipendiranje učenika i studenata Medžlisa Islamske zajednice Tuzla. Fond je obezbijedio stipendije za 40 stipendista i to 14 studenata, 13  srednjoškolaca, te 13 učenika osnovnih škola. Ove godine među stipendistima je i dvoje osnovaca iz džemata Dobrak u Srebrenici.

”Mi ćemo ako Bog da istrajati u ovome. Ove godine je oko 18 hiljada KM fond za njih 40. Zahvaljujem ovom prilikom svima onima koji su uključeni, od uposlenika, preko džematlija do naših privrednika koji izlaze u susret”, kazao je Ahmed ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Tuzla.

Dobitnici stipendije, novčana sredstva uglavnom koriste za redovno školovanje, kupovinu potrebnih knjiga i materijala za adekvatno obrazovanje.

”Već dvije godine primam stipendiju od Medžlisa islamske zajednice Tuzla koji me u značajnoj mjeri pomaže tokom školovanja kako prevoza, tako i nekih drugih potrepština koje su potrebne studentu”, navodi Almedina Karić, studentica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Efendija Huskanović stipendistima je poželio da i u narednom periodu njihovi uspjesi na polju obrazovanja budu dobri, te da im dodjeljene stipendije budu dodatni podstrek u postizanju još boljih rezultata.

Stipendiranje učenika je među najvažnijim projektima Medžlisa islamske zajednice Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.