Za nekoliko sati: Prikupljen novac za djevojčicu Iris Ključić

by Tuzla Info
| 22:41

Za samo nekoliko sati od naše objave apela za pomoć osmogodišnjoj Iris Ključić iz Tuzle, novac za potrebni nalaz je prikupljen.

Veći dio novca donirala je jedna osoba, a radi se o muškarcu koji je izrazio želju da ostane anoniman.

“Za par sati skupili smo oko 200-300 KM, ali u večernjim satima se javio jedan gospodin koji je odlučio pomoći Iris te uplatiti ostatak novca, čak i nešto više od onoga koliko je trebalo. Neizmjerno smo mu zahvalni” – kazala nam je Irisina majka, Naida Ključić.

Podsjećamo, Iris Ključić je djevojčica čija borba počinje od prvog dana života, kada su počeli brojni zdravstveni problemi. Po rođenju joj je dijagnosticirana cerebralna paraliza, zbog koje je do sada, za samo osam godina života imala četiri operacije očiju i operaciju nogu.

Zbog skupog liječenja, koje uglavnom nije moguće u Bosni i Hercegovini, Irisina mama, Naida Ključić je nekoliko puta pokrenula apel za pomoć, ali kroz kupovinu personalizovanih poklona koje Naida pravi i prodaje, a sav novac odvaja za Irisino liječenje. Tako je Naida do sada za Irisino liječenje prikupila sredstva koja su bila potrebna za prvi ciklus robotike u Dubrovniku, nakon kojeg se Iris sada može povremeno i samostalno kretati.

Iris pored svih zdravstvenih problema ima i u neurogenu bešiku zbog koje stalno mora koristiti kateter, pa je sada novac bio potreban za Urodinamiku koja bi trebala pokazati kakvo je sada stanje, te koji je sljedeći proces u liječenju. Zbog toga je Naida, Irisina majka ponovo pokrenula apel kroz izradu personalizovanih poklona kako bi prikupila potrebna sredstva u iznosu od 1200 KM. Naidin apel smo objavili, a novac je ubrzo i prikupljen. /Tuzlainfo/