Pobjeda kao imperativ: OKK Sloboda večeras dočekuje Kakanj

by nedim
| 7:41

Košarkaši Slobode sutra dočekuju Kakanj u 10. kolu košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Na press-konferenciji održanoj u klupskim prostorijama obratili su se šef stručnog štaba Josip Pandža i igrač Emir Čerkezović.

“Pobjeda je naš imperativ. Ne smijemo sebi dozvoliti da se utakmca odlučuje na jednu loptu kako je to bilo u proteklih pet utakmica. Kakanj je fizički jaka ekipa i dobra na skoku. Sutra moramo dati sve od sebe u svakom smislu kako taktičkom tako i na psihološkom planu, ko ne može da se nosi s tim pritiskom onda i nije spreman nositi dres Slobode. I u dosadašnjim susretima koje smo dobijali naša igra nije bila nivou na kojem treba da bude. Znam da su naši navijači nezadovoljni, ali pozivam ih da sutra dođu u Mejdan i kao uvijek budu nam podrška”, izjavio je Josip Pandža.

“Kakanj je nezgodna ekipa ali naš cilj je sutra da dođemo do pobjede i izađemo iz rezultatske krize. Izvukli smo pouke iz utakmice u Vogošći. Atmosfera u timu je odlična od samog početka sezone. Pozivam navijače da dođu sutra, a mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobjede”, istakao je Čerkezović.

Utakmica u Mejdanu igra se večeras s početkom u 19:30 časova.

(TI/Bhbasket.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.