Prof. dr. Adem Balić objedinio muziku i sport: Završeno snimanje spota za instrumental „Winners song“

by nedim
| 7:28

Ostvaren na akademskom polju, uspješan u mnogim sferama života prof. dr. Adem Balić ovih je dana završio snimanje spota za instrumental „Winners song“ čime je objedinio muziku i sport.

Kada bijeli mantil zamijeni patikama i opremom za triatlon onda je to vrijeme samo za sebe i tada nastaju neke dobre ideje za buduće projekte. Tako je nastala i ova da pjesmu na kojoj je radio neko vrijeme privede kraju i posveti svim sportistima trkačima.

„Pjesma je nastala sponatano, nakon prvog triatlona. Naime, u tokom intenzivnih priprema za tu trku nisam imao vremena za gitaru, ali po završetku sam otišao kod svog učitelja i prijatelja Edina Imširovića – Droge i tada smo kroz note ‘ispričali’ sve što prođe jedan takmičar kroz sedam napornih sati trke u kojoj se isplivaju 2 km na otvorenom moru, odveze na biciklu dionica od 90 km i na kraju istrči polumaraton od 21,1 km. Prvobitna verzija pjesme je potom dobila aranžaman i ona smo je malo po malo dorađivali, uljepšavali“, opisuje prof. Balić put nastanka pjesme koja u početku nije imala ime.

„Radni naziv pjesme je bio „Moja pjesma“, a da je pobjednička i to originalno „Winners song“ nazvao ju je Boštjan Bračić, prijatelj i pjevač iz Maribora“.

I tako, pjesma je postojala no njenu ekranizaciju potakao je Jasmin Jatić, čarobnjak za vizuelni identitet koji je od ranije sarađivao sa prof. Balićem. Za kadrove pjesme Jatić je zajedno sa asistentom Azurom Jahićem koristio je snimke sa tuzlanskog maratona održanog koncem oktobra u kome su učešće uzeli tuzlanski rekreativci, sada glavni akteri spota uz nosioce pjesme koji su snimljeni u Muzičkom studiju „Akustikum“ Tuzla. Ostale kadrove spota Level produkcijska kuća dopunjuju fotografijama trkača u momentu prolaska kroz cilj sa maratonskih i drugih trka koje su njima bile značajne, a trčali su ih širom svijeta.

„Naslovnu stranicu potpisuje Husein Balić, moj brat, koji kao grafički dizajner živi i radi u Australiji. On je odabrao trkače za naslovnu stranu i time ovu pjesmu posvetio svim trkačima, a ne samo meni“, kazuje prof. Balić koji kuje ozbiljne planove što se tiče sportskih podviga u 2019.godini, no na muzičkom planu sve prepušta spontanosti.

Prof. dr. med. sci. Adem Balić, uspješan je tuzlanski ginekolog, redovni profesor ginekologije i akušerstva pri Medicinskom fakultetu, maratonac, triatlonac, Ironman i muzičar.

(Tuzlainfo.ba/B.Kaletović)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.