Raspada li se koalicija u Skupštini TK: SBB želi u vlast uvesti PDA, Naša stranka odlučno protiv!

by nedim
| 18:22

Nakon što su SDP BiH, DF, Naša stranka, SBB i Stranka za BiH formirali skupštinsku većinu u Tuzlanskom kantonu, neizvjesno je formiranje rukovodstva ovog zakonodavnog tijela, kao i imenovanje kantonalne Vlade, pišu Vijesti.ba.

Kako je za Vijesti.ba potvrdio predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke Tuzla Mirsad Čamdžić, u međuvremenu je došlo do određenih komplikacija budući da je SBB predložio da u koaliciju uđe PDA, što kako je rekao, rezolutno odbijaju stranke Bh. bloka, a njihovo mišljenje podržava i SBiH.

“Ulazak PDA u koaliciju nama je neprihvatljiv”, poručio je Čamdžić.

On je najavio da će sutra biti održan sastanak pet stranaka, te da će SBB-u biti predloženo da se “vrati na početne principe”.

“Mi smo već usaglasili zajednički program. Imamo opširan dokument sa više do 300 mjera koje planiramo realizovati. Tražićemo od SBB-a da se vrati onome što je potpisao. Odbijamo ulazak PDA u koaliciju”, naglasio je naš sagovornik.

Prema Čamdžićevim riječima, nakon sutrašnjeg sastanka biće jasnije šta će se u nastavku dešavati kada je u pitanju izbor skupštinskog rukovodstva, ali i nove Vlade TK.

(TI/Vijesti.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.