Fotopriča iz Mejdana: Održano prijateljsko takmičenje za 200 djece iz tuzlanskih obdaništa

by nedim
| 12:01

U ponedjeljak 17.12.2018. godine u organizaciji Školice Sporta Delfin u Tuzli su održane DELFIN dječije igre, koje su brojale preko 200 djece iz različitih tuzlanskih obdaništa. Prijateljsko takmičenje održano je u maloj dvorani SKPC Mejdan i obuhvatalo je različite sportske igre.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

Na takmičenju je učestvovalo sedam grupa i to iz obdaništa Naše dijete (Poletarac, Sunčica i Pčelica), obdanište Aladin su predstavljale grupe Kevser, Bulbul i Rejjan i jedna grupa iz obdaništa Richmond International Park preschool.

– Oduševljeni svakom novom igrom sa nestrpljenjem čekali su onu iduću. Organizatori su se pobrinuli da im obezbijede dosta muzike i zabave, što je za posljedicu imalo još veću sreću mališana. Svjesni važnosti događaja organiziranog za najmlađe članove našeg društva te promoviranja zdravog života i bitnosti sporta, vrlo smo ponosni na sve one koji su doprinijeli tome da ovaj događaj bude odrađen na vrhunskom nivou i postane predmet priče o kojem će mališani, ali i svi prisutni tog dana, zasigurno pričati mjesecima poslije. Njihovu razigranost, borbu i radost, organizatori su nagradili poklon paketima i medaljama za sve učesnike. Kako je sve proteklo u najboljem mogućem redu, medalje su dobili i sami volonteri, treneri i vaspitačice iz obdaništa koja su uzela učešće. Koordinator projekta, ujedno i trener Školice Sporta Delfin, profesor tjelesnog odgoja Mirza Kehić, zajedno sa trenerima škole i organizatorima DELFIN dječijih igara u Tuzli, od srca se zahvaljuje direktorima obdaništa, vaspitačicama koje su dovele svoje mališana i na kraju svima onim koji su učestvovali u održavanju ovog nesvakidašnjeg događaja. – istakli su organizatori.

U zabavnom programu pored dosta muzike u jednom trenutku su se pojavili i djeci omiljeni animirani likovi Mickey, Minnie Mouse i Olaf što je izazvalo buru oduševljenja u dvorani. Animirane likove su obezbjedile MASKOTE Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.