Sportski savez TK: Sutra 25. Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona

by nedim
| 11:34

Sportski savez TK-a sutra, u petak 21. decembra 2018. godine, organizuje tradicionalni Izbor sportiste Tuzlanskog kantona, koji će se održati 25. put.

Manifestacija Izbora najboljih sportista u 2018. godini, koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, na sceni Velike sale BKC-a TK okupit će 45 nagrađenih sportista, trenera, sportskih ekipa i zaslužnih sportskih radnika.

Ocjenjivački žiri kojim je predsjedavao Muhamed Avdić, od približno stotinu pristiglih nominacija odabrao je najbolje u 16 kategorija, dok će Sportski savez dodijeliti i 10 specijalnih priznanja za doprinos i razvoj sporta u Tuzlanskom kantonu.

Izmjena uvedena na prošlom Izboru sportiste TK, kada su dodijeljena priznanja za ravnopravne grupe nagrađenih sportista iz pojedinačnih i ekipnih sportova ostat će praksa ove i narednih godina prilikom nagrađivanja najboljih u Tuzlanskom kantonu.

„Rukovodili smo se time da napravimo takav pravilnik koji bi stvorio realnije prilike za nagrađivanje i sportista koji se bave kolektivnim sportovima. Naši klubovi ostvaruju zapažene rezultate u košarci, rukometu, odbojci, fudbalu i drugim sportovima i želimo dati na značaju najboljim pojedincima koji stvaraju te uspjehe, baš kao što je ranije bio slučaj sa sportistima iz pojedinačnih sportova “, istakao je Jadran Lasetović, generalni sekretar SSTK-a.

U muzičkom dijelu programa ove večeri predstavit će se učenici Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“, te solista Renata Bagarić uz pratnju prof. Zlatana Mujkića.

Ova manifestacija je povod i za 11. izdanje sportskog magazina „Trijumf“ koji će se u manjem tiražu distriburati posjetiteljima „Izbora sportiste Tuzlanskog kantona“, a u elektronskom obliku će se od 22. decembra moći preuzeti na web stranici www.sportskisaveztk.ba.

Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona se održava pod pokroviteljstvom Vlade TK i uz veliku pomoć Ministarstva za kulturu, sport i mlade, te nekolicinu sponzora i prijatelja manifestacije.

Manifestacija počinje u 19.30 minuta uz direktan prijenos RTV TK. Ulaz je slobodan.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.