Dom zdravlja Tuzla: Timovi Porodične medicine dobili akreditacije

by admin2
| 13:45

Šest timova porodične medicine tuzlanskog Doma zdravlja dobilo je akreditacije za uspostavljen sistem kvaliteta i certifikat o ispunjenosti standarda sigurnosti.

Uspješno okončan proces akreditacije i certifikacije provela je Agencija za kvalitet i akreditiranje u zdravstvu u FBiH (AKAZ), a akreditaciju i certifikat uručili su prof.dr.Samir Mačković,  pomoćnik direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja Tuzla i dipl.med.tehničar Almir Avdić, glavni medicinar ustanove, uz prisutvo vanjskih ocijenjivača AKAZ-a.

Kako je istaknuto, kolektiv Doma zdravlja je ponosan na ovaj rezultat za koji su timovi porodične medicine dobili najveće moguće ocijene.Trend akreditacije će se nastaviti i ubuduće.

– Ovo su važni momenti za ustanovu uz nadu da neće proći mnogo vremena kada će Dom zdravlja kao takav biti akreditovan u cijelosti, istakao je u kratkom obraćanju prof.dr.Samir Mačković, pomoćnik direktora za medicinska pitanja.

Akreditacija i certifikacija znače da imamo timove porodične medicine koji pružaju kvalitetnu i sigurnu zdravstvenu uslugu. Obaveza svih u Domu zdravlja je da se održe i opravdaju stečeni standardi, ali da se kroz predanost i rad pokušaju podići na još veći nivo. Prije svega zbog korisnika zdravstvenih usluga, ali i svih zdravstvenih radnika, uz napomenu da je u prethodnom periodu uspješno završena akreditacija Centra za mentalno zdravlje, rečeno je ovom prilikom.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.