Uspješna sezona: Panoniku posjetilo preko 230 hiljada gostiju

by nedim
| 14:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Sezona kupanja na Panonskim jezerima je završena za ovu godinu. Uprkos ograničenjima, može se reći da je bila jako uspješna. Ovaj prostor sada je otvoren za šetnje i druge aktivnosti, piše BHRT.

Iako su temperature niske, pojedinci ipak koriste najtopliji dio dana za posljednja kupanja u ovogodišnjoj postsezoni. Drugima je, opet, ovaj period idealan za odmaranje na plaži.

Panonska jezera ovog je ljeta posjetio veliki broj gostiju iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, zapadnog dijela Srbije, istočnog dijela Hrvatske, ali i pojedinih zemalja izvan regiona.

MAID POROBIĆ, direktor JKP „Pannonica“ Tuzla

„Imali smo jako dobro ljeto. Čak preko 55 sunčanih dana u kontinuitetu sa temperaturama preko 30 stepeni i to je onaj osnovni uslov za naš posao da možemo biti uspješni, tako da – jako smo zadovoljni. Možemo reći da je Panoniku posjetilo preko 230 hiljada gostiju“.

Broj posjetitelja na Panonskim jezerima ove je godine duplo veći nego prošle, a ukupan broj turista u Tuzli manji nego rekordne 2019. godine. U Turističkoj zajednici Grada Tuzla su zadovoljni statističkim pokazateljima, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju.

IRMA NIŠIĆ, Turistička zajednica Grada Tuzla

„Mi se zaista pokušavamo vratiti, odnosno nama su mjera podaci iz 2019. godine koja je zaista bila rekordna, ne samo Tuzle i Bosne i Hercegovine što se tiče, nego je globalno sektor turizma bio u velikom usponu“.

U narednom periodu Tuzlu očekuje Književna manifestacija „Cum grano salis“ od koje se očekuje da privuče određen broj gostiju.

Početkom decembra planirano je postavljanje kućica na Trgu slobode, koje će biti besplatno ustupljene na korištenje malim obrtnicima. Poštujući propisane epidemiološke mjere, zimske aktivnosti biće organizovane i u krugu Panonskih jezera, gdje će u prvom planu biti veliko gradsko klizalište.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.