Odigran turnir ˝Dešo u srcu˝: Pobjednik Veterani UKC-a Tuzla, najbolji igrač Fuad Harčin

by admin2
| 15:25

Jučer je u Univerzitetskoj dvorani Tuzla odigran je 8. Memorijalni malonogometni susret prijateljstva “Dešo u srcu”.

Turnir je organizovala Klinika za hirurgiju te Sindikalno sportsko društvo Univerzitetskog Kliničkog centra Tuzla, a u znak spomena na jednog od najvećih hirurga i humanista kojeg je naša država i šira regija ikada imala – prof. dr Dešu Mešića.

Na turniru je učešće uzelo 6 ekipa: RMC “Safet Mujić Mostar, Opšta bolnica “Abdulah Nakaš” Sarajevo, Univerzitet u Tuzli, Centar za srce Tuzla, UKC Tuzla i Veterani UKC-a Tuzla.

Turnir su otvorili prof.dr Zijah Rifatbegović, načelnik Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla, dr. Emir Ahmetašević, predsjednik SSD UKC-a Tuzla te dr. Mirza Mešić, sin rahmetli profesora Deše Mešića.

Učesnike turnira je također pozdravio i Dragan Begenišić, dugogodišnji organizator Sportskih susreta medicinskih radnika Crne Gore i veliki prijatelj UKC-a Tuzla kojemu je uručena i plaketa za dugogodišnju saradnju sa SSD UKC-a Tuzla.

Turnir je protekao u fer i sportskom nadmetanju i nakon 10 odigranih utakmica pobjednik turnira bila je ekipa Veterana UKC-a Tuzla koja je u finalnoj utakmici savladala prvu ekipu UKC-a Tuzla.

Trećeplasirana ekipa bila je ekipa RMC Mostar koja je u utakmici za 3.mjesto savladala ekipu Centra za srce Tuzla.

Dr. Zlatan Ercegović, kapiten ekipe veterana UKC-a Tuzla je podigao pobjednički pehar. Najbolji igrač turnira bio je Fuad Harčin, a najbolji golman Jasmin Delić.

Nakon prvog kruga malonogometnog nadmetanja odigrana je i revijalna košarkaška utakmica ekipa RMC Mostar i ekipe UKC-a Tuzla.

Cilj organizatora ove smotre sporta i prijateljstva je da svake godine ovaj turnir bude masovniji i organizovan na još većem nivou.

Posebnu zahvalnost organizatori turnira duguju ekipama RMC Mostar te ekipi OB “Abdulah Nakaš” Sarajevo koji su po izuzetno teškim vremenskim uslovima došli u Tuzlu kako bi uzeli učešće na ovom malonogometnom turniru.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.