Pogledajte priču o mladim Brčacima: Večeras u 19h projekcija filma˝Djeca Dejtona˝ u Domu mladih Tuzla

by admin2
| 15:26

Projekcija dokumentarnog filma Djeca Dejtona, u režiji District Team-a, biće održana večeras, 15.decembra 2018., na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla, u 19 sati, uz podršku Centra za kulturu Tuzla.

Film govori o pomirenju i suživotu u Brčkom distriktu, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Ovo je priča o aktivnostima mladih, talentovanih i ambicioznih Brčaka, poznatih po imenu District team, koji su u prethodnih nekoliko mjeseci sprovodili različite društveno odgovorne aktivnosti, ali i ukrasili svoj grad,u saradnji sa Eš Gerilom, neobičnim muralom regionalnih glumačkih legendi Pavla Vujisića, Mustafe Nadarevića i Borisa Dvornika.

Povezujući priče ratnih vojnih veterana i generacija koje su odrastale devedesetih, film prikazuje različita iskustva koja povezuju i razdvajaju sve sudionike ratnih dešavanja, ali i ističe pozitivne poruke koje će biti primjer pomirenja i zajedništva za sve generacije.

Ideja o snimanju dokumentarca je nastala u sklopu USAID projekta re:Generacija, koji za cilj ima izgradnju povjerenja i promociju pomirenja kroz aktivizam mladih i umjetnost, a pored Brčko distrikta okuplja mlade iz još 9 opština u BiH.

Osim bivših vojnika, u filmu učestvuju i hip hop umjetnici Finti, Cap One, Frenkie i slobodni umjetnici iz Brčkog koje predvodi Lazar Borišev.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.