Foto patrola: Ovako jutros izgledaju tuzlanske saobraćajnice

by nedim
| 9:49

Iz JKP “Komunalac” Tuzla su saopštili da već 24 sata rade bez prestanka zbog snijega koji od petka ne prestaje da pada u Tuzli.

Saobraća se otežano jer snijeg koji konstantno pada otežava uslove u saobraćaju. Kako ističu, saobraćajnice su ovoga jutra prohodne.

-Zimska služba “Komunalca” 24 sata nije prestajala sa radom i dalje nastavljaju sa čišćenjem grada.  Grad se protekla 24 sata čistio po prioritetima a to su prilazi bolnicama, put za “Husino”, visinske zone, a zatim se prelazilo na užu jezgru grada.

Ekipe zimske službe i danas nastavljaju sa radom bez pauze. Mole se građani na strpljenje ali i na saradnju. Podsjećamo da je obaveza svih građana da očiste snijeg ispred svojih ulaza i prilaza svojim poslovnim prostorima i domovima – navodi se u informaciji koju prenosi RTV7.

Naša ekipa se jutros vozila tuzlanskim saobraćajnicama od Simin Hana do Husina. U kakvom su stanju, pogledajte u galeriji fotografija.

Foto: lustracija /Arhiv

Naša preporuka je da ukoliko nemate neodložnih potreba da izlazite na saobraćajnice, te ukoliko svoja vozila želite da zaštitite od mogućih oštećenja, neka ostanu parkirana još neko vrijeme.

Također, obzirom da trotoari nisu očišćeni i pješacima je bolje da ograniče kretanje.

(Tuzlainfo.ba)