Općinski sud Tuzla odredio pritvor: Skrivio saobraćajnu nesreću, udario policajca, napao ženu…

by nedim
| 9:27

Foto: Ilustracija

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvor za Žana Teodorovića (40) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je u sticaju  počinio tri krivična djela i to ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i nasilničko ponašanje.

Postoji osnovana sumnja da je Teodorović 11. decembra 2018. godine u večernjim satima u alkoholoziranom stanju u tuzlanskom naselju Sjenjak automobilom kojim je upravljao udario u drugi automobil na kojem je načinio štetu i ugrozio dvije osobe te pobjegao sa mjesta saobraćajne nesreće. Tokom uviđaja saobraćajne nesreće kojeg su obavljali policajci iz PS Istok Tuzla, Teodorović se vratio na mjesto događaja i kada su ga policajci zaustavili jednog od njih je  vratima automobila udario i oborio i opet pobjegao sa mjesta događaja.

Odmah poslije toga  se automobilom odvezao do sportske kladionice u tuzlanskom naselju Stupine gdje je verbalno napao i vrijeđao više ljudi, a jednu ženu je pokušao udariti što je spriječio njen muž.

Osumnjičeni je iste noći lišen slobode te je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog – saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.