UKC Tuzla: Nastavak saradnje sa Kliničkim centrom Crne Gore

by admin2
| 17:24

U posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla boravili su direktor Kliničkog centra Crne Gore, dr. Jevto Eraković i njegov savjetnik prof. dr. Vaso Antunović. Goste je primio direktor UKC Tuzla, prof. dr. Nešad Hotić sa svojim najbližim saradnicima. Sastanku je prisustvovao i ministar zdravstva TK, dr. Bahrudin Hadžiefendić, a razgovaralo se o nastavku saradnje između ove dvije ustanove.

Univerzitetski klinički centar Tuzla i Klinički centar Crne Gore, od maja mjeseca 2018. godine, potpisnici su međusobnog sporazuma o saradnji na nivou unapređenja medicinske njege i poboljšanja kvaliteta u pružanju zdravstvenih usluga.

Izrazivši zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i iskazanog zanimanja za UKC Tuzla, direktor, prof. dr. Nešad Hotić goste je upoznao sa organizacionom strukturom, mogućnostima i najznačajnijim projektima koji se provode u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Također, direktor Hotić je naglasio da su između Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Kliničkog centra Crne Gore već definisani ciljevi u okviru kojih će se realizirati saradnja, kao i rokovi za njihovo postizanje.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore, dr. Jevto Eraković je istakao da Univerzitetski klinički centar Tuzla prevazilazi napredak bilo kojeg drugog kliničkog centra u regionu te da je to razlog zbog kojeg žele saradnju sa ovim centrom kako bi predstavljene projekte implementirali i u Crnoj Gori.

Veliko interesovanje gosti su pokazali i za proces vanjske ocjene i dodjele akreditacije i certifikacije Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, koju je sprovela Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ministar zdravstva TK, dr. Bahrudin Hadžiefendić je istakao da će to ministarstvo i u narednom periodu pružati punu podršku jačanju prekograničnih projekata i saradnje u cilju unapređenja zdravstvenog sistema Tuzlanskog kantona – saopšteno je iz UKC-a Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)