Kolege se sjećaju prof.dr. Deše Mešića: U subotu 8. Memorijalni fudbalski susret „Dešo u srcu“

by admin2
| 21:45

U organizaciji Klinike za hirurgiju te Sindikalnog sportskog društva Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 15. decembra (subota) u 11 sati u Univerzitetskoj dvorani Tuzla bit će održan 8. Memorijalni fudbalski susret prijateljstva „DEŠO U SRCU“.

Na malonogometnom turniru koji je pozivnog karaktera, učešće će uzeti 6 ekipa: Regionalni medicinski centar „Safet Mujić“ Mostar, Opšta bolnica „Abdulah Nakaš“ Sarajevo, Centar za srce Tuzla, Univerzitet u Tuzli, UKC Tuzla te Veterani hirurgije UKC-a Tuzla.

U Revijalnom dijelu biće odigrana i košarkaška utakmica ekipa UKC-a Tuzla i RMC Mostar.

” Turnir se organizuje u znak sjećanja na prof.dr. Dešu Mešića, jednog od najvećih hirurga i humanista koje je naša država i šira regija ikada imala. Profofesor Dešo Mešić bio je otac moderne hirurgije u Bosni i Hercegovini, a za njegovo ime se veže prva transplantacija jetre te početak laparoskopske i staplerske hirurgije u Bosni i Hercegovini. Pored svih profesionalnih i naučnih dostignuća njegova skromnost, dobrota, humanost i ljubav prema ljudima prevazilazila je okvire vremena u kojem je živio i ostavila dubok trag na njegovim savremenicima koji se slažu u jednom da je bio je čovjek kojeg je bilo lako poštovati i voljeti” – ističu kolege rahmetli Deše Mešića.

PROGRAM 8. Memorijalnog fudbalskog susreta prijateljstva„DEŠO U SRCU“:

15.12.2018. godine, subota

u 10 sati – Polaganje cvijeća na mezar Prof.dr. Deše Mešića

u 11 sati – Svečano otvaranje turnira u Univerzitetskoj dvorani Tuzla

od 11:30 do 16  sati – odigravanje  malonogometnog turnira

u 20 sati- Prigodna večera za učesnike turnira te proglašavanje pobjednika

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.