Spojilo ih prijateljstvo trenera: Dječaci iz Škole fudbala OFK Tuzla bili gosti NK Osijek (FOTO)

by nedim
| 12:08

Škola fudbala “OFK Tuzla” jučer, 8. decembra, na poziv nogometnog kluba Osijek bila je gost tog hrvatskog prvoligaša, a tom prilikom su odigrane i iutakmice između selekcija dvije škole fudbala.

Šef nogometne škole NK Osijek je Miroslav Žitnjak, proslavljeni golman Osijeka, Zagreba i portugalske Leirije. Njega i Denisa Sadikovića, šefa škole OFK Tuzla, vežu prijateljski odnosi još iz vremena kada su branili boje omladinske reprezentacije Jugoslavije do 19 godina.

Tokom dana, koji će mladim fudbalerima sa tuzlanskog Paša Bunara zasigurno ostati u lijepom sjećanju, odigrane su utakmice selekcija igrača rođenih od 2005. do 2011. godine. Iako je rezultat bio u drugom planu, napomenut ćemo da su domaćini bili uspješniji u generacijama 2005., 2007., i 2009. dok su igrači OFK Tuzle pbobijedili u tri utakmice generacije dječaka rođenih 2011. godine.

– Tokom boravka u Osijeku dječaci su imali priliku da se upoznaju sa tradicijom i infrastrukturom kluba. Imali smo i zajednički ručak sa predsatvnicima domaćina, gdje smo razmijenili i suvenire. Želim se zahvaliti NK Osijek i mom prijatelju Miroslavu Žitnjaku na gostoprimstvu, a siguran sam da ćemo imati priliku gostoprimstvo uzvratiti i na našem terenu – rekao nam je Denis Sadiković, šef Škole fudbala OFK Tuzla, koji zajedno sa trenerom Samirom Jogunčićem, uspješno vodi jednu od najmlađih ali i jednu od uspješnijih škola fudbala u gradu.

Vrijedni djelatnici Škole fudbala OFK Tuzla već pripremaju narednu aktivnost, kada će njihove selekcije biti gosti Škole fudbala FK Crvena Zvezda Beograd, kluba koji je ovogodišnji učesnik Lige šampiona.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.