Svečana akademija i plesni bal: Univerzitet u Tuzli obilježava 42 godine rada i postojanja

by nedim
| 8:41

Foto: Arhiv

U okviru obilježavanja 42 godine rada i postojanja Univerziteta u Tuzli, ova visokoškolska ustanova organizuje niz aktivnosti.

Centralni događaj obilježavanje je Svečana akademija.

Tim povodom, u okviru Svečane akademije, bit će promovirani najbolji studenti, dobitnici “Zlatne plakete Univerziteta u Tuzli”, te će biti uručena posebna priznanja Univerziteta u Tuzli profesorima koji su u protekloj godini izabrani u trajno zvanje redovni profesor.

Svećana akademija će se održati 18.12.2018. godine (utorak) s početkom u 13:00 sati, u Amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli,

Centar za sport Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Tuzli već je organizovao brojne sportske sadržaje u okviru obilježavanja godišnjice Univerziteta u Tuzli, poput odbojke, nogometa, plesa i druge namjenjenje su studentima, zaposlenicima i građanstvu.

Obilježavanje sportsko – kulturnih aktivnosti završit će se 20. decembra kada će se u hotelu Tuzla (restoran „Breza“) sa početkom u 20.00 sati održati Univerzitetski plesni bal.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.