Motomrazovi aktivni i ove godine: Tuzlanski bajkeri obradovali mališane u Osijeku

by nedim
| 20:24

Članovi Motokluba “Tuzla” često su učesnici pozitivnih akcija, najviše humanitarnih, u kojima pokazuju svoju humanost i ljubav. Tako je bilo i danas, kada su usrećili veliki broj mališana u Osijeku. 

Na poziv Motokluba “Osijek”, tuzlanski bajkeri otputovali su u ovaj hrvatski grad kako bi učestvovali u tradicionalnoj humanitarnoj akciji darivanja djece u Osijeku, pod nazivom “Motomrazovi”. 

Oni su sa svojim kolegama iz brojnih drugih motoklubova prodefilirali ulicama Osijeka, nakon čega su posjetili Dom za odgoj djece i mladeži te Dječiji dom Klasje, u kojima su podijelili svoje poklone. Potom je organizirano veliko okupljanje na glavnom osječkom trgu, gdje su okupljene mališane i sugrađane obradovali slatkišima. 

Kako su istakli iz MK “Tuzla”, krajem godine, 30. decembra/prosinca, bajkeri će organizirati projekt “Motomrazovi” u Tuzli s prijateljima iz MK “Osijek” i obradovati tuzlanske mališane prigodnim novogodišnjim paketićima i druženjem. Ističu da su prepoznali šta su to prave ljudske vrijednosti, kao i to da su bajkeri posebni ljudi za koje ne postoje granice i koji nikada ne gledaju na razlike u vjeri, rasi, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti, nego im je osnov usrećiti one kojima je to potrebno.

(Tuzlainfo.ba/Tuzlarije.net)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.