Nakon ulaganja kompanije “Bingo”: “Dita 1977.”” Tuzla počela izvoz i u EU, radnici zadovoljni

by nedim
| 14:46

Otkako je najveći trgovinski lanac u Bosni i Hercegovini, kompanija ”Bingo” preuzela tuzlansku industriju deterdženata, u ”Diti 1977.” Tuzla imaju uredne plaće, normalne uvjete rada i potpisan Kolektivni ugovor – piše RTVTK.

U Sindikatu su nam potvrdili da su radnici zadovoljni i činjenicom što se svakodnevno ulaže u tvornicu, a što im jamči da tvornica ima budućnost.

Godinu i po nakon zatvaranja stečaja odnosno preuzimanja nekad posrnule tvornice, u ”Diti 1977.” Tuzla u zagrijanim i renoviranim halama na novim mašinama, radi stotinjak radnika. Iz proizvodnje tuzlanske industrije deterdženata izlazi sedamdesetak proizvoda; tečnih, praškastih, agresivnih deterdženata, ali i programi autokozmetike i omekšivača, te hemijska sredstva za industriju.

U ”Diti 1977.” navode da investicije premašuju 3 miliona KM i da su već za februar najavljena nova ulaganja. Uloženo je u sistem pakirnice praškastih deterdženata za 6, 9 i 11 kg, te cjelovito postrojenje sa rezervoarima za omekšivače i tečne abrazive. Osim što su vratili tržište prostora bivše Jugoslavije, izvoze i na tržište EU. Sve to jamči da Dita ima budućnost, te da su samim tim sigurene i egzistencije radnika koji su proteklih godina znali samo za borbu i čekanje, kazali su nam u Sindikatu zaposlenih u Industriji deterdženata ”Dita 1977.” Tuzla.

(TI/RTVTK)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.