Krečani njeguju tradiciju: U subotu 08.decembra održavaju se jubilarni 40. Susreti

by admin2
| 10:29

Jedna od najljepših manifestacija u Tuzli, „Susreti Krečana“ održava se tradicionalno svake godine u drugoj suboti u mjesecu decembru. Ove godine 08.12.2018.g će se održati jubilarni „40. Susreti Krečana“.

UG. „Kreka“ nastalo je sa prvim Susretima Krečana 1979.godine. Inicijatori prvih Susreta bili su: Josip Bošnjak, Duško Đuranović, Niko Bujaković, Kerim Pazarac i Štefko Bilandžija. Oni više fizički nisu među živima, kao i mnogi drugi Krečani koji su dali svoj veliki doprinos u radu ovog udruženja.

– Uspomena na njih neće izblijediti dok god traju „Susreti Krečana“. Za mnoge Krečane i njihove prijatelje, ovo je najdraži dan u godini. Raduju se što će vidjeti stare prijatelje i s njima probuditi najljepše uspomene. Krečani se uvijek okupljaju u dvorištu nekadašnjeg Doma DTV „Partizan“, na mjestu koje je kolijevka multikulture i sporta našega grada – poručuju iz Udruženja.

Program manifestacije:

• 10,00 – Okupljanje Krečana u prostorijama UG “Kreka“ u BKC-u i polaganje vijenca na spomenik Husinskom Rudaru
• 11,00 – Okupljanje Krečana na prostoru DTV „Partizan“ i polaganje vijenaca na spomenik palim borcima Drugog svjetskog rata i odbrambenog rata 1992. – 1995.godine
• 11,30 – Tradicionalno zajedničko fotografisanje prisutnih na igralištu DTV „Partizan“
• 12,00 – Zabavni dio susreta u „Ječmištu“ kod Tome
• 19,00 – Zabavni dio susreta u Kristalnoj dvorani Hotela „Tuzla“

U restoranu “Ječmište” Krečane će zabavljati Ibrahim Čajić Klipi, a u Kristalnoj dvorani Hotela “Tuzla” grupa „Gida Bend“. Zabavni dio susreta tradicionalno započinje himnom Krečana: “Tiho noći…“

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.