IPI akademija: Profesor Edhem Eddie Čustović održao motivirajuće predavanje

by admin2
| 10:19

Edhem Eddie Čustović, profesor sa La Trobe univerziteta iz Australije i jedan od osnivača BH Futures Foundation posjetio je 05. decembra Internacionalnu poslovno-informacionu akademiju IPI te zajedno sa članovima svoje Fondacije održao motivirajuće predavanje za studente – “BH Futures Foundation – Why? Where? How?”.

Da se može uspjeti, i da je put do uspjeha omogućen svima koji to žele, jedna je od poruka profesora Čustovića.

Studenti sa IPI akademije i drugih fakulteta mogli su poslušati savjete na koji način da postanu konkurentni u očima poslodavca.

“Prvi korak je uvijek na Vama.” rečenica je koja se više puta spomenula na ovom motivirajućem predavanju, a koja je uspjela da izazove ogromno interesovanje studenata koji su pokazali entuzijazam, želju i spremnost da rade na usavršavanju svojih vještina.

Da su prilike svuda oko nas, ukoliko ih znamo prepoznati i iskoristiti, prisutnima su dokazali i studenti IPI akademije svojim izlaganjem i predstavljanjem postignutih rezultata.

Apsolvent IPI akademije, član i stipendista BH Futures Foundation-a, Ali Mokayes kroz svoje izlaganje spomenuo je rad i praksu, mnogobrojna putovanja, stručna usavršavanja koja su mu donijela mnogo novog iskustva i novih poznanstava. “Povezivanje sa drugim ljudima (networking) jedna je od ključnih stvari za uspjeh. Važno je da znate ljude, i da Vas ljudi znaju.” istakao je Ali tokom svoje prezentacije nastojeći savjetovati studente kroz svoj primjer, kako i na koji način se stvaraju prilike.

Student III godine na IPI akademiji, član Mentorskog programa u BH Futures Foundation-a, Muhamed Isabegović koji je ujedno i aktivan član Studentskog kluba IPI akademije tokom svog predstavljanja istakao je koliko je bitan aktivizam i volonterizam te kakva iskustva možete doživjeti ukoliko aktivno radite i doprinosite Vašoj zajednici. “Nastojte prepoznati ljude koji Vam neće dozvoliti da budete u sjeni i koji će Vas motivisati za aktivno djelovanje.” – poruka je koju je Muhamed uputio studentima.

Diplomant IPI akademije, također član Mentorskog programa BH Futures Foundation-a, Haris Arnautovićprezentovao je prisutnima prednosti povezivanja sa ljudima iz drugih država i prenio svoja pozitivna iskustva, želeći motivirati kolege da još danas počnu aktivno raditi na sebi i usavršavati svoje kompetencije.

Organizovati jedno ovakvo predavanje bila je velika čast i zadovoljstvo, entuzijazam i podrška profesora Čustovića, članova BH Futures Foundation-a i naših studenta je ono što je ovo predavanje učinilo posebnim i privuklo ogroman broj studenata iz Tuzle za koje vjerujemo da će slijediti pozitivne primjere iz naše zajednice – saopšteno je iz IPI akademije.

 
(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.