Vlada TK: Odobreno korištenje vlastitih prihoda JU Univerzitet u Tuzli radi unapređenja uslova nastavnog procesa

by admin2
| 10:23

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Odluku Ministarstva obrazovanja i nauke kojom se odobrava korištenje vlastitih prihoda JU Univerzitet u Tuzli, i to prihoda organizacione jedinice Studentski centar iz prethodne godine na projektu PRIHSTU, u iznosu od 71.839,16 KM za rashode i izdatke visokog obrazovanja namijenjene unapređenju uslova obavljanja nastavnog procesa u pogledu prostora i opreme i poboljšanju studentskog standarda.

Radi se o projektima opremanja amfiteatra A1 organizacione jedinice Filozofski fakultet, rekonstrukcije sanitarnog čvora u objektu KN-4 u Kampusu, radova na adaptaciji učionica 201 i 202 i nabavku video projektora organizacione jedinice Prirodno matematički fakultet, zamjene dotrajale stolarije na Tehnološkom fakultetu i adaptacije krova i prostora koji koristi organizaciona jedinica Edukacijsko rehabilitacijski fakultet.

Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JP „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj o davanju saglasnosti JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, ZD Rudnici „Kreka“ d.o.o. Tuzla, Rudnik „Šikulje“ u Lukavcu, da mogu izvoditi radove tehničke rekultivacije dijela površinskog kopa „Lukavačka rijeka“, na dijelu parcele koja je u posjedu JP „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj.

Na današnjoj sjednici Vlada je odobrila i usmjeravanje transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2018. godinu. U svrhu saniranja oštećenog objekta usljed poplave za JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla, Grad Tuzla je ovoj javnoj ustanovi donirao 15.000,00 KM. Istoj ustanovi Grad Tuzla je za nabavku PVC stolarije dodijelio 882,35 KM, a za utopljavanje objekta-ugradnja izolacione fasade na objektu JU OŠ „Novi Grad“ Tuzla Grad Tuzla je dodijelio 34.780,00 KM – saopšteno je iz Odjeljenja za informisanje u Vladi TK.

 (Tuzlainfo.ba)