Akcija MUP-a TK: U pretresima rasvijetljena 52 krivična djela, uhapšene četiri osobe

by admin2
| 13:11

Postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona u saradnji sa kolegama iz Živinica i Lukavca, su u srijedu izvršili pretrese na osam lokacija na području Živinica, Lukavca, Banovića i Tuzle.

Pretresene su porodične kuće, dvorišta, pomoćni objekti i pmv. koja koriste sljedeća lica: B.A. rođen 1986., S.E. rođen 1979., Z.N. rođen 1976., S.E. rođen 1989., B.A. rođen 1979., Č.E. rođen 1996. i V.A. rođen 1986. godine.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 68.000 KM, manja količina opojne droge, gasni pištolj sa pripadajućom municijom, mobilni aparati, predmeti koji potiču iz izvršenih krivičnih djela, kao i alati koji su korišteni u izvršenju krivičnih djela.

Četiri lica: B.A. rođen 1986., S.E. rođen 1979., S.E. rođen 1989. i B.A. rođen 1979. godine su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“, te su u periodu od septembra 2017. do decembra 2018. godine udruženo izvršili 10 krivičnih djela „Uništenja ili oštećenja važnih privrednih objekata ili naprava“ i 42 krivična djela „Krađe“ i „Teške krađe“, saopšteno je iz MUP-a TK.

Tokom navedenog perioda, lica su na štetu Rudnika PK Dubrave kontinuirano vršili otuđenje visokonaponskih kablova i elektroinstalacija, čime je u nekoliko navrata prekidan rad u rudniku. U dva navrata su izvršili demontiranje transformatora vlasništvo Elektro prijenosa BiH, čime su rudniku i Elektro prijenosu pričinili materijalnu štetu u iznosu od 220 000 KM, dok su za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od 150 000 KM.

Navedena lica će nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.