FTZ: Konferencija ˝Ja sam junak/junakinja svoje zajednice˝ 7. decembra u Tuzli

by admin2
| 12:49

Fondacija tuzlanske zajednice organizuje konferenciju pod nazivom ‘’Ja sam junak/junakinja svoje zajednice’’ u petak 7. decembra 2018. godine u Narodnom pozorištu u Tuzli sa početkom u 14:00h.

Ovo je finalni događaj uspješno realizovane kampanje “Budi junak/junakinja svoje zajednice 2018” putem koje Fondacija tuzlanske zajednice promoviše vrijedne mlade ljude i omladinske organizacije.

Ujedno na ovaj način će se obilježiti jubilej, 15 godina rada Fondacije koja svo vrijeme udružuje sredstva i resurse iz lokalnih izvora i usmjerava ih kao podršku mladim ljudima u implementaciji njihovih ideja.

Konferencija je prilika da se promovišu vrijedni mladi ljudi-istinski junaci i junakinje svojih zajednica i predstave rezultati podrške mladima u tuzlanskoj regiji.

– Želimo da promovišemo mlade ljude koji su vrijedni, koji uče, volontiraju, imaju ideje i teže ka njihovoj realizaciji. To su mladi koji koriste sve prilike koje im se ukažu, mladi koji su uistinu vrijedni pažnje. Njih nemate priliku vidjeti na televiziji, iako bi trebali da budu viđeni jer zaslužuju sav medijski prostor – kazala je Mirha Skakić, koordinatorica Programa za mlade Fondacije tuzlanske zajednice.

Osim predstavljanja aktivnih mladih, na ovogodišnjoj konferenciji biće uručena posebna priznanja u kategorijama:
– za izuzetan doprinos u radu i razvoju mladih (udruženje)
– za izuzetan doprinos razvoju omladinskog sektora i osnaživanju mladih (pojedinac)
– za izuzetan volonterski angažman u radu Omladinske banke u 2018. godini (pojedinac)
– za najbolje implementirani omladinski projekat u 2018. godini (udruženje)
– za izuzetan doprinos podršci mladih (preduzeća)

˝Problem nezaposlenosti mladih je metastazirao u masovni egzodus mladih, zato je više nego potrebno ulagati u mlade i kreirati ambijent u kojem mladi žele da ostanu i da se razvijaju. Zato konferencijom i drugim aktivnostima koje organizujemo želimo skrenuti pažnju na mlade, oni su istinski junaci i junakinje svoje zajednice i zaslužuju podršku i takav ambijent.˝- kazao je Ismet Sokoljanin, menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice.

Fondacija tuzlanske zajednice je u ovoj godini, izdvojila skoro 100.000,00KM podrške mladima od čega je 38.000,00KM uloženo kroz kampanju ˝Budi junak-junakinja svoje zajednice „.

U petak, u Narodnom pozorištu u Tuzli očekuje se više od 200 prisutnih, uključujući nosioce omladinskih inicijativa kao i predstavnike biznisa koji su podržali ovu kampanju – saopšteno je iz Fondacije.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.