U Tuzli 10. decembra Donatorsko veče projekta Banke koštane srži u BIH

by nedim
| 6:46

U Tuzli će 10. decembra biti priređena akcija prikupljanja novčanih sredstava za Banku koštane srži u BiH čiji je organizator  NVO “Trag”. 

Riječ je projektu koji je podržan od institucija sistema, privrednika u javnom i privatnom sektoru i svih građana Bosne i Hercegovine. Kruna cjelodnevnih aktivnosti 10. decembra ove godine bit će donatorska večer, koja će biti održana u Hotelu Tuzla u Tuzli. 

Cilj je da se ovakvim akcijama probudi svijest i savjest institucija sistema, privrednika u javnom i privatnom sektoru i svih građana Bosne i Hercegovine, te osiguraju uslovi i sredstva za liječenje u BiH. 

Desetog decembra u 10:00 sati počinje okrugli sto za djecu u Narodnom pozorištu Tuzla, a po završetku okruglog stola sa početkom u 11:00 sati slijedi prigodan program učenika osnovnih škola TK na sceni Narodnog pozorišta Tuzla. 

U programu učestvuju : Dječiji hor Slavuj, Osnovna Muzička škola, Prva osnovna škola Lukavac grad, OŠ Miladije, OŠ Slavinovići, Katolički školski centar, Obdanište Naše dijete, Djeca centra iz Udruge Majke hendikepirane djece, OŠ Jala, OŠ Tušanj… 

Po završetku programa planiran je grupni odlazak na gradski Trg sloboda gdje će sama manifestacija biti završena jednom simboličnom porukom. Voditelj ovog dijela programa je učenik Katoličkog školskog centara Deni Erdeljac. 

Drugi dio manifestacije je zamišljen na jedan ležeran način, počinje okupljanjem zvanica od 18:00 do 19:00 sati u Hotelu Tuzla, Kristalna dvorana. 

Očekuje se veliki broj zvanica iz cijele BiH, zanimljiv program sa tombolom i nagradama koje su pripremljene uz pomoć sponzora iz cijele BiH. 

Projekat možete podržati uplatom na žiro račun 1401011130006577- svrha uplate donacija za Banku koštane srži BIH, kupovinom vaučera, pozivom na brojeve telefona koji će biti objavljeni tokom večeri u direktnom prijenosu na FACE TV.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.