Okupljaju više od 2000 članova: Ljekarska komora TK obilježava 20 godina rada

by nedim
| 5:40

Ljekarska komora Tuzlanskog kantona, kao strukovno udruženje ljekara, okuplja doktore medicine i stomatologije, koji djelatnost svoje struke obavljaju na području Tuzlanskog kantona, ali i Brčko Distrikta.

Danas, u Registru članova Komora broji 2142 člana, od kojih radno aktivnih 1400.

Ove godine, Ljekarska komora Tuzlanskog kantona obilježava 20 godina od osnivanja i rada te je ovo prilika da se podsjetimo njenih početaka.

– Davne 1997. godine, Zakon o zdravstvenoj zaštiti u Federaciji Bosne i Hercegovine po prvi puta pominje komore zdravstvenih radnika, što je bio osnov za samoorganizovanje i doktora medicine i stomatologije sa područja Tuzlanskog kantona, a po uzoru na zemlje u okruženju.  Stoga, na inicijativu 30 doktora medicine i stomatologije, 18. decembra 1998. godine, održana je Osnivačka Skupština Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, čime ove godine obilježavamo 20 godina od osnivanja i rada Komore – istakli su iz ove komore.

Tim povodom, u organizaciji Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, 15. decembra 2018. godine, u terminu od 18.00 do 19.00 časova, u Kongresnoj sali Hotela Tuzla, održat će se “Svečana akademija povodom 20 godina od osnivanja i rada Komore”.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.