Wizz Air najavio nove rute iz Tuzle, u planu izgradnja trećeg odlaznog gatea

by nedim
| 21:45
  •  
  •  
  •  
  •  

Wizz Air, najbrže rastuća evropska aviokompanija, danas je najavila dvije nove rute po povoljnim cijenama iz Tuzle.

WIZZ-ove nove rute povezivat će Tuzlu sa Milanom (aerodrom Malpensa) i Italiji i Nurnbergom u Njemačkoj. Karte do novih destinacija dostupne su na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije sa cijenama od 19,99 eura/38,99 KM*.

Najnovije Wizz Airove rute iz Tuzle bit će pokrenute od decembra 2021. godine i očekuje se da će stimulisati avijaciju i sektor ugostiteljstva u regiji, a putnicima iz Bosne i Hercegovine omogućiti da po najnižim cijenama putuju u Italiju i Njemačku. Zajedno s ovim novim uslugama, Wizz Air sada nudi 17 linija iz Tuzle ka sedam zemalja.

Govoreći na konferenciji za medije u Tuzli, Robert Carey, predsjednik Wizz Air Group poručio je:

“Sretni smo što možemo najaviti širenje naše mreže letova u Bosni i Hercegovini dodavanjem dvije uzbudljive rute. Nove rute iz Tuzle za Milan Malpensu i Nurnberg donose više prilika za putovanje i putnici sada mogu uživati u izuzetno povoljnim cijenama i sigurnom putovanju. Naši moderni avioni i unaprijeđene mjere zaštite osiguravaju najbolje zdravstvene uslove za putnike, dok istovremeno letimo s najnižim mogućim utjecajem na okoliš. Naša prijateljski raspoložena posada se raduje dočekivanju putnika u avionima naše mlade i moderne flote”.

Meris Šabanović, vršilac dužnosti generalnog direktora Međunarodnog aerodrome Tuzla, istakao je:

“U veoma teškom vremenskom periodu i dobu pandemije koja je pogodila cijeli svijet i sve grane industrije, a posebno avioindustriju, objava ovakvih vijesti je veoma pozitivna i dobra stvar za Aerodrom Tuzla i cijeli naš region. Doba pandemije je pokazalo da naši putnici vjeruju Aerodromu Tuzla i kompaniji Wizz Air i sa objavom ovih ruta mi im se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju  i pružamo priliku za letenje sa našeg Aerodorma na još više destinacija u cijeloj Evropi. Aerodrom Tuzla u narednom periodu planira izgradnju trećeg odlaznog gatea, čime će se povećati kapacitet prostora za smještaj putnika, kao i kvalitet usluge koju Aerodrom može pružiti svojim putnicima”.

Hamza Bešić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, izjavio je:

“Uvođenje novih linija predstavlja veliki posticaj za cjelokupnu privredu kantona i povezuje naš kanton i regiju sa još više gradova i država u Evropi i doprinosi daljem razvoju Aerodroma Tuzla. U budućnosti očekujemo uspješnu saradnju sa kompanijom Wizz Air na obostrano zadovoljstvo, s obzirom da Aerodrom ima u planu realizaciju projekta trećeg gatea, čime bi Wizz Air bio u mogućnosti pozicionirati i svoj treći bazni avion na tuzlanskom aerodromu, što bi za proizvod u konačnici imati i veći broj preveženih putnika i dodatno uticati na razvoj Aerodroma ali i cijelog Tuzlanskog kantona. Višestruk je benefit koji proizilazi zahvaljujući uvođenju letova na dvije nove destinacije. Unaprijedit ćemo turizam kao privrednu granu, koja je najpogođenija pandemijom COVID-19. Osim povećanja broja turista, koji se očekuje uvođenjem novih letova, od izuzetnog je značaja i za našu dijasporu, koja će češće moći posjećivati svoju rodnu domovinu. U narednom periodu Vlada TK i ministarstvo će nastaviti davati maksimalnu podršku Aerodromu Tuzla i projektima koji se planiraju na unapređenju usluga za sve putnike sa našeg Aerodroma.”

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.