Teatar kabare Tuzla: U subotu predstava za djecu Aska i vuk

by admin2
| 8:37

Predstavom za djecu “Aska i vuk” autora Ive Andrića, u subotu 08.decembra 2018. godine, s početkom u 12 sati, nastavlja se redovan repertoarski program “Subotom u Teatar kabare Tuzla”.

Predstava je nastala u produkciji Teatra povodom obilježavanja 125. godišnjice rođenja književnika, nobelovca Ive Andrića te je pobjednica 2. Festivala premijera. Rađena je u dramatizaciji Nijaza Alispahića, režiju potpisuje Damir Altumbabić, dok je asistent Sanela Babić.

 “Ovo je bajka o ljubavi prema umjetnosti, prema plesu, o borbi za život. Aska se plesom brani od opakog i strašnog vuka, plesom odgađa svoju smrt, jer umjetnost je iznad svega, pa i iznad same smrti. Umjetnost je uzvišena toliko da se i sam vuk zaigra i zapleše, i kao što kažu šumski vilenjaci: “Igrom se i ljepotom branimo i od smrti!” Zato djeco draga dođite u teatar, volite teatar, volite umjetnost, jer se umjetnošću borimo protiv svega ružnog” – poručuje redatelj Altumbabić.

U predstavi igraju: Jasmina Ibrahimović, Marko Mirković, Marija Novaković, Damir Altumbabić, Ermin Avdić i Samed Alić.

Koreografija: Hasiba H. Mehmedović; Šminka: Adna Hasanić; Muzika: Asim Horozić i Dragan Divjak; Kostim: Šefika Hukić; Dizajn plakata: Damir Pirić; Ton i svjetlo: Ademir Omerčehajić i Nermin Brković.

Cijena ulaznice predstave za djecu u slobodnoj prodaji je 5 KM. Sve informacije i rezervacije ulaznica možete dobiti na broj telefona Teatra kabare Tuzla 035/264-733 ili na facebook stranici Teatra kabare Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.