Zajednički ručak pa zasluženi odmor: Gradonačelnik obećao nastavak podrške za FK Sloboda

by nedim
| 19:30

FK “Sloboda” jučer je organizovala zajednički ručak u restoranu Zlatnik, povodom početka zimske pauze u sezoni 2018./2019, a na kojem su se okupili igrači, stručni štab, uprava kluba, članovi administracije i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla, Zlatan Nalić obratio se fudbalerima te još jednom ukazao na bitnost da se ekipa drži zajedno i da rezultat neće izostati, a to najbolje pokazuje posljednja utakmica u kojoj su crveno-crni pokazali borbenost i zajedništvo što je bilo ključno da se upiše nova pobjeda kojom se Sloboda plasirala u vrh tabele BHT Premijer lige BiH sa 28 osvojenih bodova iz 19 utakmica.

U ime klupske uprave obratio se predsjednik UO FK “Sloboda” Tuzla, Senad Mujkanović koji pozdravio igrače koji su pokazali zajedništvo, dobre ljudske osobine, pa tek onda sportske te im poručio da UO, uz veliku podršku gradonačelnika konstantno radi na poboljšanju uslova i podizanju kluba na viši nivo, a da taj proces ide mnogo lakše kada iza kluba stoji rezultat za koji su najviše zaslužni fudbaleri.

Fudbalerima Slobode obratio se i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović koji je jasno istakao veliki značaj FK Sloboda za grad te ponovio da podrška gradske uprave za ovaj sportski kolektiv, koji naredne godine obilježava sto godina postojanja neće izostati.

Nakon današnjeg zajedničkog ručka, fudbaleri Slobode i stručni štab zvanično idu na zasluženi odmor koji će trajati do početka januara kada će se na Tušnju održati prozivka kojom će početi pripreme za nastavak sezone 2018./2019 – navedeno je u informaciji FK Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.