Novi uspjeh naše teniserke: Nefisa Berberović stigla do finala još jednog ITF turnira u Češkoj

by nedim
| 21:16

Tuzlanka Nefisa Berberović (19), jedna od najjboljih bh. teniserki, nastavlja da niže uspjehe.

Tako je na ITF Futuresu u Milovicama (Češka Republika), koji je završen danas, stigla do finala u kojem je poražena od belgijske predstavnice i šeste nositeljice Lare Salden sa 2:1 (4:6, 6:4, 7:5).

Do finala je naša predstavnica stigla tako što je redom pobjeđivala Janu Jablonovsku (Slovačka), Nikolu Breckovu (Češka), Nataliu Proese (Njemačka) i Denisu Hindovu (Češka), koju je savladala u jučerašnjem polufinalu sa 2:1 (1:6. 6:2, 6:2).

Prije ovog turnira, koji se igrao sa nagradni fond od 15.000 dolara, Nefisa Berberović je bila rangirana kao 588. igračica na WTA listi.

Već sutra je očekuje novi izazov i nastup na turniru Jablonec Indoor Open 2018, još jednom ITF Futures, koji se za nagradni fond od 15.000 dolara igra u Češkom gradu Jablonec nad Nisou.

Podsjećamo, Tuzlanka je ove sezone imala dosta uspjeha na ITF turnirima. Igrala je dubl finale ITF turnira “Royal Cup- NLB Montenegro”, osvojila svoju prvu profesionalnu titulu u karijeri na ITF turniru u rumunskom Aradu, a isti uspjeh je napravila  i na BTC CUP u češkom Brnu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.