FOTO: Više stotina posjetilaca uživalo na Salines Spirit Festu u Tuzli

by nedim
| 10:52

Izložbeni dio međunarodnog festivala rakija i žestokih alkoholnih pića Salines Spirit Fest održan je sinoć u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla. Više stotina posjetilaca iz cijelog regiona uživalo je u ponajboljim rakijama iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine te probranim mesnim delikatesama i najboljim sirevima sa Balkana.

Festival koji okuplja sve one koji proizvode, ali i žive od „dobre kapljice“ i koji je mjesto sklapanja novi poslovnih kontakta i ove je godine prema riječima samih izlagača, opravdao sva očekivanja.

Samu manifestaciju svečano je otvorio Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK, koji je istakao značaj upravo ovakvih manifestacija koje malim proizvođačima daju šansu da se dodatno edukuju, a destilerijama i proizvođačima da dogovore nove poslove.

Dešavanja na Salines Spirit Festu se nastavljaju danasedukativnim dijelom ovoga festivala.

– Nama i jeste cilj da koliko to možemo ovim festivalom, edukujemo naše male proizvođače kako bi kvalitet svojih proizvoda podigli na još viši nivo – rekao je Haris Dedić ispred organizatora UG „Life Style“, dodavši da su pokrovitelji ove manifestacije Grad Tuzla, Turistička zajednica Tuzle, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK te Turistička zajednica Tuzlanskog kantona.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.