Naša stranka Tuzla: Kapiju proglasiti memorijalnom zonom

by nedim
| 10:33

Na mogućnost otvaranje kockarnice na tuzlanskoj Kapiji, koje je izazvalo je opću osudu građana reagovali su iz Naše stranke Tuzla.

– S ciljem uspostave adekvatnog odnosa prema simbolu stradanja tuzlanske mladosti Gradski odbor Naše stranke Tuzla će uputiti inicijativu Gradskom vijeću s ciljem izmjene i dopune zakonskih akata koje bi omogućile da se Kapija proglasi memorijalnom zonom i u tu svrhu adekvatno uredi.

Članovi GO Naše stranke smatraju da je to najbolji način na koji se može djelovati i pokazati ozbiljnost i odlučnost kako generalno treba rješavati probleme i situacije na koje nailazimo. Samo pričom i kritikom, neće se ništa postići. Moramo jasno artikulisati svoje zahtjeve i poštujući procedure insistirati na njihovoj realizaciji.

Nadamo se da će se ova inicijativa u što skorije vrijeme naći na dnevnom redu Gradskog vijeća. Ovim putem želimo pozvati sve političke subjekte u Gradskom vijeću da što prije pristupe sistemskom rješavanju ovog i ovakvih problema – saopštili su iz Naše stranke Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)