Niko nas nije kontaktirao: UO FK Sloboda o navodnoj prodaji upravljačkih prava Kinezima

by nedim
| 14:47

Nakon informacije koja se pojavila u pojedinim medijima da će FK “Sloboda” Tuzla preuzeti milijarderi iz Kine, Upravni odbor FK “Sloboda” Tuzla, na čelu sa predsjednikom Senadom Mujkanovićem koristi priliku da uputi demanti na navode o preuzimanju upravljačkih prava FK “Sloboda” Tuzla.

Upravni odbor FK “Sloboda” Tuzla, kao i Gradska uprava koja čvrsto stoji uz klub, nije kontaktirana  od strane biznismena iz Kine ili nekih drugih grupacija  na temu  o potencijalnoj saradnji ili otkupa upravljačkih prava, a s obzirom na to da ljudi koji čine upravu kluba i koji su okupljeni oko Slobode, Narodnu Republiku Kinu kao i biznismene koji dolaze iz te države doživljavaju krajnje ozbiljno,  smatramo da je ovakom komunikacijom narušena institucija FK “Sloboda” Tuzla.

Medijski napisi koju su se u petak pojavili u pojedinim on-line medijima, predstavljaju još jedan pokušaj narušavanja atmosfere i destabilizacije kluba od strane interesnih grupa koji za cilj imaju narušiti odnose unutar FK “Sloboda” Tuzla koji nakon utakmice 19. kola BHT Premijer lige BiH protiv FK Mladosti, a koja se igra u subotu, odlazi na prvenstvenu pauzu.

Upravni odbor FK “Sloboda” Tuzla još jednom želi istaći da će svaki vid nove saradnje ili promjene u upravljačkoj strukturi obavijestiti javnost putem zvaničnih kanala informisanja FK “Sloboda” Tuzla – saopšteno je iz FK Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.