Tuzla: Boračke organizacije pomažu djecu svojih umrlih saboraca

by nedim
| 6:19

Na pozitivne i lijepe priče o pomoći u stambenom zbrinjavanju svojih saboraca, boračke organizacije Tuzle su nas već odavno navikle, ali uvijek postoje neki novi lijepi momenti u mozaiku humanosti i poštovanja kojim nas ova dobronamjerna ekspedicija iznenadi. 

Tako smo danas bili počašćeni prisustvovati pomoći u adaptaciji unutrašnjosti porodične kuće preminulog borca Armije RBiH Senada Mujića u kojoj živi njegov sin. Predstavnici Koordinacije su danas posjetili ovu kuću kako bi se uvjerili u ono što su naumili uraditi, a to je nove podne obloge, stolarija, kupatilo, peć za grijanje isl. Goste je dočekala i Senadova majka koja nam je kazala kako je jako iznenađena gestom Senadovih saboraca. 

– Moj Senad je umro mlad u 47. godini života a od tuge za njim godinu kasnije i njegov otac a moj muž. Ostala sam sa svojim unukom Senadovim sinom, kome evo borci Tuzle pomažu da ima lijep dom, i da ako Bog da zasnuje porodicu. Hvala svima koji su pomogli, kad sam čula da će uraditi unutrašnjost kuće krv mi je na nos udarila od sreće,- tako je kratko prokomentarisala današnji posjet i aktivnosti Senadovih saboraca majka Vida. 

– Nema se tu šta puno pričati, rahmetli Senad je bio uzoran borac III. tuzlanske brigade i za ovu priču eto na žalost nismo znali do nedavno, a kada smo čuli svi oni koji su ga poznavali došli su pomoći njegovom sinu. Toliko možemo i moramo, – kazao je Kemal Džanko jedan od komandanata III. tz. brigade. 

Jedan od njegovih saboraca koji je od samog početka uključen u ovaj projekat je i Redžep Muratović koji nam je rekao da je ovo tek jedna u nizu akcija koje boračke organizacije Tuzle rade.

-Koordinacija boraca Tuzle je zaista jedna družina koja sa malo vlastitog novca čini velike stvari, malo skupimo od naših saboraca, malo od donacija, malo od organizacija koje su okupljene u Koordinaciju i eto rješenja. Nije nam teško, ovo nas čini sretnim i radimo to sa puno ljubavi,- kazao je Muratović. 

Iz Koordinacije su iskazali zahvalnost zanatskoj radnji “Parketi Miko”, te Omeru Isoviću na donaciji kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekat. Ovoj posjeti pored gore pomenutih prisustvovali su i predstavnici ORVI Tuzla i njen predsjednik Nihad Bukvić, zatim predsjednik ODB Tuzla Mirza Ahmić te predsjednik dobitnika najviših ratnih priznanja Grada Tuzla Salko Mehmedović.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.