Najmlađi dobitnik javnog priznanja Grada Tuzla: Amaru Kavgiću uručena Tuzlanska lenta

by admin2
| 13:56

Amar Kavgić, projekt menadžer za omladinske inicijative u Udruženju građana “Multi” Tuzla i izvršni koordinator projekta “Let´s Do It Tuzla” najmlađi je dobitnik javnog priznanja “Tuzlanska lenta” koje mu je dodijeljeno na svečanoj akademiji u povodu Dana državnosti BiH koja je održana u Tuzli.

Ovim činom je krunisan njegov nesebični doprinos u razvoju lokalne zajednice u svim oblastima, a posebno u sferi zaštite životne sredine i okoliša.
Priznanje “Tuzlanska lenta” mu je uručio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla Aleksandar Vujadinović.

Aktivni angažman Amara Kavgića s ciljem poboljšanja životnog ambijenta svih građana Grada Tuzle i Bosne i Hercegovine započeo je 2009. godine. Od tada pa sve do danas bio je članom mnogobrojnih nevladinih organizacija i neformalnih grupa, gdje je, posredstvom rada u njima, doprinosio razvoju zajednice u kojoj je rođen, a u kojoj i danas živi i radi. Njegov rad, trud, zalaganje i generalno njegova pojava u zajednici, postala je prepoznatljiv znak istinskog aktivizma i borbe za bolje sutra.

Trenutno je student četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, kao jedan od najboljih u svojoj generaciji.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.