Međunarodna galerija portreta Tuzla: Večeras koncert “Recital”

by admin2
| 12:46

“Recital” je naziv programa koji će večeras, u utorak, 27.11.2018.godine u 19:00 sati biti održan u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, uz podršku Centra za kulturu Tuzla.

U programu učestvuju Fahrudin Strojil (kontrabas) i Mimoza Strojil (klavir).

Na programu je J.S.Bach – Sonata za viola da gambu No.2 D-dur BWV 1028, P.Hindemith – Sonata za kontrabas (1949), A.Mišek – Sonata za kontrabas op.6 No.2 e-mol.

Fahrudin Strojil diplomirao je i magistrirao u klasi profesora Alfreda Krawagne na Univerzitetu za muziku i dramske umjetnosti u Grazu (Austrija). Od 2016 godine angažovan je kao stručni saradnik na predmetu Kotrabas na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Autor je naučnih radova na njemačkom jeziku “Sevdalnika-bosanska narodna pjesma” i “Najznačajniji predstavnici muzičkog života u vrijeme arapskog halifata” od kojih je ovaj drugi objavljen kao zasebna publikacija.

Mimoza Strojil završila je diplomske i postdiplomske studije sa posebnim usmjerenjima za pedagogiju i korepeticiju u klasi profesorice Bernadette Murnig na Johann Joseph Fux Konzervatoriju u Grazu (Austrija). Od 2011 djeluje kao profesorica klavira i korepetitorka na Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu.

Ulaz na koncert je slobodan – saopšteno je iz JU Centar za kulturu Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)     

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.