Sutra počinju Dani otvorenih vrata Agora centra: Brojni sadržaji u ponudi građanima

by admin2
| 11:03

Agora centar će u periodu od 27. novembra do 4. decembra 2018. godine organizovati manifestaciju “Dani otvorenih vrata Agora centra” u Simin Hanu.

Od svog osnivanja 2003. godine, Centar predano implementira model rada otvorenog centra u zajednici, predstavljajući generator kulturnih, edukativnih i sportskih aktivnosti, baziranih na volonterskom i edukativnom programu, te razvoju kulture življenja i organizovanja slobodnog vremena za žitelje svih starosnih dobi.

Tokom sedmodnevne manifestacije Agora centar će ponuditi građanima različite sadržaje iz oblasti likovne umjetnosti, književnosti, kreativnog rada, te građanskog obrazovanja i cjeloživotnog učenja.

Program manifestacije baziran je na promociji otvorenog obrazovanja i procesa koji potpomažu razvoj lokalne zajednice, a na čijim načelima se temelji i rad Centra.

Organiziranjem manifestacije Agora nastoji doprinijeti unaprjeđenju kulture življenja u lokalnoj zajednici kroz promociju kulture, kulturnog stvaralaštva i cjeloživotnog učenja. Sama manifestaija će omogućiti stvaranje prilika za promociju rada lokalnog stanovništva koje se profesionalno ili amaterski bavi kulturnim i stvaralačkim radom, te promociju društvenih centara kao mjesta dostupnih za sve građane koji se žele baviti razvojem kulturnih sadržaja.

Manifestacija će biti otvorena u utorak 27. novembra 2018. godine, sa početkom u 16:00 sati, likovnom izložbom mlade umjetnice Rebeke Matičević iz Tuzle.

Događaj organizuje Udruženje građana “Agora” društveno-edukativni centar za otvoreno obrazovanje i cjeloživotno učenje, uz podršku Grada Tuzle, JKP “Saobraćaj I komunikacije – Tuzla” i Fondacije tuzlanske zajednice – saopšteno je iz Agora centra Tuzla.

(Tuzlainfo.ba) 

2611 agora

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.