Žele osvježiti politiku: Održan sastanak mladih lidera stranka buduće vlasti u TK

by nedim
| 7:40

Jučer je u prostorijama Naše stranke u Tuzli održan sastanak mladih lidera stranka potpisnica sporazuma u Tuzlanskom kantonu (SDP, DF, NS, SBiH, SBB).

Na sastanku se diskutovalo o problemima mladih u TK, te je dogovoreno da se u budućnosti sastanci nastave kako bi se konkretizovao što veći broj problema, koji bi se rješavali kroz „građansku vladu“.

„Sa posebnim fokusom na Ministarstvo za kulturu, sport i mlade kao nosioca promjena u ovom smislu, mislimo da je veoma bitno reagovati na vrijeme, te zajedničkim nastupom forsirati rješavanje prioritetnih problema za mlade. Došlo je vrijeme da osvježimo politiku!“ Izjavljeno je iz FM Naše stranke.

„Savjet za pitanja mladih DF TK izražava optimizam u pogledu zajedničke saradnje mladih- stranaka potpisnica građanskog bloka. U narednom periodu očekujemo, zajedničkim djelovanjem, konkretizovati ključne probleme mladih, te raditi na rješavanju tih problema, u skladu sa propisanim nadležnostima kantona, u čemu će Savjet za pitanja mladih KO DF TK dati svoj maksimum, kako bi zaista i došlo do rješavanja konkretnih prijedloga.“ Izjavljeno je iz Savjeta za pitanja mladih KO DF TK.

„Želimo da izrazimo zadovoljstvo i optimizam ovim inicijalnim sastankom na kojem smo detektovali ključne probleme mlade populacije. Vjerujem da će dokument kojeg kreiramo, zahvaljujući ovoj saradnji, biti dio budućeg programa Vlade TK, sa posebnim fokusom na Ministarstvo obrazovanja i Ministarstvom za mlade, kulturu i sport. Mladi moraju biti uključeni u procese donošenja odluka, a posebno onih odluka koji se odnose upravo na mlade.“ Izjavljeno je iz KO FOM SDP Tuzla.

„Forum mladih Saveza za bolju budućnost Tuzlanskog kantona želi probuditi poduzetničku, aktivističku, i odgovornu svijest kod mladih kao budućih nosilaca jake i moćne Bosne i Hercegovine, i u vezi sa tim u budućnosti ćemo djelovati i podržavati  sve aktivnosti koje će dovesti do boljeg položaja mladih u Tuzlanskom kantonu.“ Izjavljeno je iz FOM SBB TK.

Mladi Stranke za Bosnu i Hercegovinu su opravdali svoj izostanak održanom sastanku, te će prisustvovati narednim sastancima.

Mladi su se ovom prilikom, zajednički obavezali, da će težiti ka pozitivnim promjenama u TK – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.