Milan Gutović o otkazivanju predstave u Tuzli: Ne sjećam se da sam rekao da je RS dio Srbije!

by nedim
| 10:29

Nakon što je jučer BKC Tuzla otkazao najavljenu stand up komediju “Obično veče”, Milana Laneta Gutovića i plasiranih informacija da bi jedan od razloga otkazivanja mogao biti i pritisak javnosti koja je osudila prikazivanje predstave autora koji je bh. entitet Republika srpska nazvao dijelom Srbije, cijeli slučaj je prokomentarisao i glumac koji se našao u centru afere.

– Ne znam šta sam u tom video rekao tako strašno da bi predstava bila otkazana. Vjerujte mi da se ne sjećam govora, ali iskreno ne znam šta neko ima protiv toga što sam ja srpski nacionalista. Nisam šovinista, nego nacionalista i naravno da volim svoj narod, i mislim da svaki musliman, zapravo Bošnjak voli svoj narod, a ja nemam ništa protiv toga. Ako je tako onda su i oni nacionalisti – rekao je Gutović za današnje printano izdanje Dnevnog avaza.

To da je rekao da je za njega Republika Srpska dio Srbije, što je zabilježeno u videu koji se proteklih dana širio društvenim mrežama, Gutović tvrdi da se ne sjeća.

– Eventualno sam rekao da mogu da je računam kao Srbiju, a da pripada Srbiji nisam mogao reći, jer je takvo nešto idiotarija. A u posljednje vrijeme nisam se bavio idotskim poslom ili ne sjećam – istakao je Gutović.

Iz BKC Tuzla za Dnevni avaz su istakli da je predstava otkazana iz tehničkih razloga.

Ono što je Milan Gutović izjavio, a čega se navodno ne sjeća, pogledajte u videu:

https://www.youtube.com/watch?v=3Qlvc8gl2CM

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.