Dan državnosti BiH: Delegacija Vlade i Skupštine TK odala počast na spomen-obilježjima

by admin2
| 10:47

U povodu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, delegacije Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona položile su cvijeće i odale počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli.

„Ono što su uradili predstavnici svih bosanskohercegovačkih naroda na historijskom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu bio je neprocjenjiv zalog za budućnost i opstanak Bosne i Hercegovine. Našim generacijama ostala je čast i obaveza da čuvamo i branimo tada obnovljenu državnost“, rekao je ovom prilikom premijer Suljkanović.

Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona osim premijera Jakuba Suljkanovića činili su ministrica Slavena Vojinović i ministri Miralem Nuhanović, Bahrudin Hadžiefendić, Mirsad Gluhić, Admir Huskanović, Mufid Klinčević i Enes Gegić.

Nakon polaganja cvijeća na spomen obilježjima, povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine održana je i svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona. Ovom prilikom najviše priznanje Tuzlanskog kantona – Povelja Tuzlanskog kantona je dodijeljeno  Raziji Mujanović za poseban doprinos u oblasti sporta za 2017. godinu i prof. dr. Mirsadi Hukić za poseban doprinos u oblasti nauke za 2018. godinu.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.