Tuzla: Biblioteka “Derviš Sušić” bogatija za 80 naslova vrijednih zvučnih knjiga

by nedim
| 21:20
  •  
  •  
  •  
  •  

Jučer je Narodnu i univerzitetsku biblioteku “Derviš Sušić” Tuzla posjetio Sakib Pleh direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH, gdje se susreo sa direktoricom Biblioteke Mirnom Trifković, Tifom Tučić, izvršnom direktoricom UG oštećenog vida Tuzla i Šejlom Antunović, edukator-rehabilitator UG oštećenog vida Tuzla.

Ovom prilikom za potrebe Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica Biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla uručeno je 80 vrijednih naslova – zvučnih knjiga MP3 i Daisy formata.

Tokom sastanka dogovoren je nastavak saradnje i zajedničke aktivnosti.

Prema riječima Sakiba Pleha, direktora Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH ova biblioteka redovno dopunjava knjižni fond u isturenim odjeljenjima u drugim bibliotekama u Bosni i Hercegovini.

– Uvjereni smo da će ove knjige koje smo danas donjeli upotpuniti knjižni fond koji je već duži vremenski period na raspolaganju korisnicima u najvećoj biblioteci Tuzlanskog kantona. Iskreno se nadam da će zadovoljiti ukuse i potrebe korisnika Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica Biblioteke u Tuzli, kazao je Pleh.

Direktorica Biblioteke Mirna Trifković, zahvalila se direktoru Sakibu Plehu na saradnji i ovoj vrijednoj donaciji koja će uveliko koristiti korisnicima Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica Biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla.

Već dugi niz godina Odlukom Upravnog odbora Biblioteke članovi UG oštećenog vida Tuzla imaju pravo na besplatnu članarinu u NUB “Derviš Sušić” Tuzla.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.