Počinju radovi na vanjskom uređenju Centra za autizam

by Tuzla Info
| 17:00
1908 centar za autizam
  •  
  •  
  •  
  •  

U Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona danas je potpisan ugovor sa preduzećem Tehnograd  Tuzla za vanjsko uređenje Centra za autizam.

U projekat koji je jedinstven u Bosni i Hercegovini Vlada Tuzlanskog kantona do sada je uložila oko milion KM.

Prema mišljenju ministra za rad socijalnu politiku i povratak Esada Džidića ovim potpisom ugovora se prelazi u završnu fazu realizacije samog objekta i još preostaje da se završi Zakon o formiranju Javne ustanove Centar za autizam čime bi praktično bila formirana prva ustanova ovog tipa u Kantonu i šire.

Jedan od potpisnika ugovora je i predsjednik Udruženja roditelja djece – osoba sa autizmom (URDOSA) Meho Sadiković koje se punih 20 godina bori za prava djece sa autizmom. Ustrajnost kojom to čine ogleda se i u namjerama da nakon okončanja svih radova budući Centar žele postaviti na evropske standarde.

„Želim da uputim iskrene riječi zahvalnosti prije svega Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak TK koji su svojim žestokim zalaganjem, trudom i velikom borbom ovakav grandiozan projekat iznijeli na svojim plećima”, rekao je vidno zadovoljan Sadiković.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.