Zildžić za N1: Zašto sam izašao na proteste nakon hapšenja Mehmedagića?

by nedim
| 22:22

Zastupnik SDA u ZD parlamenta FiH, ali i prvi čovjek tuzlanske SDA Salko Zildžić uputio je u proceduru Zakon o izmjenama zakona o pripadnosti javnih prihoda koji će se sutra naći na dnevom redu sjednice.

Zildžić je, između ostalog za N1, govorio o protestima povodom hapšenja Osmana Mehmedagića kojima je prisustvovao.

“Član sam Komisije za sigurnost Parlamenta FBiH i inače mimo politike radim u privatnoj zaštitarskoj agenciji, tako da se sigurnošću bavim i pored političkog angažmana”, kazao je.

Ono što sam vidio u zadnje dvije godine kada je u pitanju rad Tužilaštva u kontekstu OSA-e je meni ličilo na politikanstvo i nešto što ne bi trebalo da se dešava u ozbiljnoj zemlji i demokratskoj, želio sam kao građanin i kao parlamentarac iskazati svoje negodovanje“, dodao je Zildžić.

Vidimo da su očigledno bile ispravne, po osnovu odluke disciplinske komisije. Uhapsite jednom, pa ide na suđenje pa sve propadne, pa vaši svjedoci budu svjedoci odbrane, napravite lakrsdiju, pa ponovo, pa ponovo...”, dodao je.

Zildžić je kazao da je dovoljno saslušati svjedoke i sudije.

“Ja nisam komentarisao proces “Respiratora”, što se tiče procesa protiv direktora OSA-e sasvim je dovoljno saslušati svjedoke, odgovore sudija i sve će biti jasno”.

Mislim da je nekolegijalno da javnost priča o diplomi, a ne priča o načinu kako je ona poništena i svi to zaborave. Imamo predstavnike u institucijama koje OSA-u nazivaju neprijateljskom, nakon toga mu ponište diplomu.. Vrlo malo se pričalo o tome, više se pričalo o hapšenju Osmana Mehmedagića“.

Zildžić je još dodao da je na proteste izašao zbog “onoga što radi Tužilaštvo”.

Kažem da sam izašao na proteste zbog onog što radi Tužilaštvo, naravno da do kraja treba sve ispitati. Poruka građanima je najbolja rad OSA-e koju hvale partnerske organizacije. Mislim da svi u zadnjih pet godina imaju samo riječi hvale na rad OSA-e, osim onih koji je vide kao prepreku i onda isti ti ponište diplomu i pokrenu proces“, dodao je, piše N1.