Ponovo otvoren respiratorni centar UKC-a Tuzla

by Tuzla Info
| 15:00
01012018 UKC Tuzla

Iako je epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona još uvijek stabilna, nadležne institucije zadužene za provedbu i kontrolu mjera borbe protiv COVID-19 na današnjem su sastanku razgovarale o pripremama za moguće pogoršanje stanja. Prisutna je niska stopa obolijevanja a proces vakcinacije odvija se prema do sada utvrđenim prioritetnim grupama.

Najavljeni dolazak većeg broja vakcina u narednom periodu, rečeno je na redovnom sastanku Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19, mogao bi omasoviti pristup vakcinaciji.

Tokom sutrašnjeg dana u Zavod za javno zdravstvo TK stići će još 27.000 vakcina, koje sa vakcinama koje su pristigle ranije,otvaraju put ka masovnijem vakcinisanju. Do sada je u Domu zdravlja Tuzla vakcinisano ukupno 18.768 gađana, rečeno je ovom prilikom.

Zbog potrebe zbrinjavanja tri nova pacijenta ponovo je otvoren respiratorni centar Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla dok je na Infektivnoj klinici hospitalizirano ukupno 5 pacijenata oboljelih od COVID-19.