˝Let´s connect”: Festival umjetničkog stvaralašva i koncert Ansambla ˝Iskre˝

by admin2
| 9:14

Ansambl “Iskre” poziva publiku da 1. decembra svojim dolaskom tradicionalno uveličate godišnji koncert koji se ovoga puta organizuje u okviru Internacionalnog festivala umjetničkog stvaralaštva “Let´s connect” uz podršku Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti FBiH.

Koncert počinje u 19.30 sati u koncertnoj dvorani Bosanskog kulturnog centra, uz bogat repertoar koji su pripremile “Iskre”.

Ove godine na Festivalu su gosti trio harmonika “Ars Futura” koji dolaze iz nekoliko gradova u Srbiji, pjesnikinja iz Subotice, Ivana Papeš Bogosavljev, a tu su i dragi prijatelji Muhamed Nalić – Hame, GUD “Lege Artis” i pjesnici Nihad Mešić-River, Mario Vranješ, Branislav Lukić Luka i prof. Mirza Sitarević, pratnja na harmonici.

Specijalna gošća festivala “Let´s Connect” je i draga gošća iz Kumanova, akademska slikarka Valentina Ilijevska, sa izložbom crteža i grafika pod nazivom “Mala devojčica u svetu velikih očekivanja o čoveku” koja će se održati u holu Doma mladih 30. novembra (petak) u 17.00 sati.

Otvaranje izložbe će svojom muzikom i pjesmama uljepšati grupa “”Jutro” – Amra, Dženana i Hera, pjesnikinja Majda Zukić Ribić i naravno,”Iskre”.

– Neka nas povežu pozitivne vibracije, umjetnost, lijepo druženje, muzika, stihovi – navode “Iskre”.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.