ŽO HDZ BiH Soli: U Tuzli se dočekuju oni koji negiraju genocid, a pruža otpor dolasku članova HDZ-a

by nedim
| 19:38
  •  
  •  
  •  
  •  

Politički dijalog, razgovori i susreti političkih dužnosnika koji su spremni raditi na stvaranju boljih uvjeta za život svih stanovnika Tuzlanskog kantona, Federacije i Bosne Hercegovine su uvijek dobrodošli. Društveno političke prilike u kojima živimo bez uzajamnog razumijevanja i razmjene mišljenja mogu biti još teže i kompliciranije, a to nikome ne bi trebao biti cilj, saopštenjo je je iz Županijskog odbora HDZ BiH Soli.

U saopštenju koje potpisuje predsjednik ovog županijskog odbora, Danijel Nikolić, kaže se da je upravo zbog toga potpuno nejasan pokušaj stvaranja nekakve vrste loše klime i problematiziranja ukoliko se susretnu politički predstavnici HDZ BiH s predstavnicima drugih političkih stranaka.

-U proteklih nekoliko mjeseci susreta takve vrste je bilo na desetke, s jasnim ciljem lobiranja za projekte i interese važne za Tuzlanski kanton. Neki od njih su bili i zvanični kao što je bio slučaj prilikom posjete ministra prometa i komunikacija u Vladi FBiH Denisa Lasića i premijera TK Kadrije Hodžića, a bit će ih i u narednom razdoblju ukoliko bude volje i interesa vladajućih struktura, saopšteno je.

Podsjeća Nikolić da je nedavno održan susret i čelnih ljudi HDZ BiH i SDP Dragana Čovića i Nermina Nikšića što su sasvim normalne i poželjne političke prilike s obzirom na vrlo izazovne trenutke u kojem se naša država nalazi.

-Nevjerojatna je količina otpora i vrlo ružnih komentara kad se nešto slično događa u Tuzli. Tako je bilo i prilikom nedavnog posjeta predsjednika HDZ BiH dr. Dragana Čovića kada je iznio stav da problem lokalne i mjesne samouprave koji se događa u Tuzli nije dobar i da ga treba riješiti, jer je to političko i pravno nasilje nad HDZ BiH od strane SDP-a i njihovih partnera u Gradskom vijeću Tuzla. Podsjećamo i na Vladu TK koju su formirali SDA i DF i pokušaja marginaliziranja i oduzimanja prava hrvatskom narodu. Da je takav postupak bio protuustavan potvrdio je i Ustavni sud FBiH i takvu Vladu proglasio neustavnom i to je prvi put u novijoj političkoj povijesti Tuzlanskog kantona, saopšteno je.

Nažalost, kako zaključuje Nikolić, nekim političkim predstavnicima su draži oni koji negiraju genocid i koji se uz crveni tepih dočekuju u Tuzli. Za takve, dodaje, uvijek ima mjesta za razliku od članova HDZ BiH koji iskreno vole svoju rodnu grudu i svoj grad!?

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.